0
+

Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 90 dk
Pişirme : 60 dk

Malzemeler- 350 Gr Asma Yaprağı 
- 2 Adet Domates 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 250 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Tutam Maydanoz 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 1.5 ( 3/2 ) Tatlı kaşığı Tuz 
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı 
HazırlanışıAsma yaprakları tek tek yıkanarak önceden kaynamış suya atılır. Yaprakların renkleri yeşilden sarıya dönene kadara yaklaşık 2-4 dk. haşlanır. 2 yemek kaşığı zeytinyağında pirinçler hafif sotelenir. İçine bir fincan suyla yemeklik doğralanmış soğan ilave edilerek 2-3 dk. daha sotelenmeye devam edilir. Ocaktan alıp içine kıyma , maydanoz , domates , tuz , karabiber ilave edilir,karıştırılır. İç malzeme hazır hale gelmiş olur. Yaprakların sapları koparılıp iç malzeme yaprak ile sarılır. Sarmalar tencereye dik olarak dizilir. Sarmaların yarı yüksekliğine kadar tencereye su konur. Önce hızlı ateşde duman çıkana kadar pişilir sonra yaklaşık 25 dk. kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Pişerken yaprakların üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatırsanız daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top