0

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 50 Kg Dolmalık Fıstık 
- 3 Adet Kuru Soğan 
- 50 Gr Kuş Üzümü 
- 1 Adet Lahana 
- 1 Demet Maydanoz 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 1 Su bardağı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, Taze Nane, TuzHazırlanışıZeytinyağını bir tencereye alıp, ince kıyılmış soğanları pembeleştirin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Dolmalık fıstık, kuşüzümü, nane, ince kıyılmış maydanoz, tozşeker, karabiber ve tuz ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip kenara alın. Bütün lahananın göbek kısmını çıkarıp, kalanını ılık suda bekletin. Daha sonra yapraklarına ayırın. Büyük olanlarını ikiye kesin. Yaprakların içine hazırladığınız harçtan yarımşar çorba kaşığı koyup sarın. Harç bitene kadar işlemi sürdürüp, sarmaları tencereye dizin. Üzerine bir su bardağı su ekleyip, bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.

Yorum Gönder

 
Top