0


Karadenizde ne yemiştik. Şöyle bol tereyağlı. Nefis . Üstüne de yağ yakıyorlar ama ben yakmadım.
Ben tabii tereyağını az kullandım. O yüzden bol peynirli ve mısır unlu benimki. Tereyağla derdi olmayanlar bol koyabilir.

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı peynir ( esas mıhlamalık peynir, yoksa çeçil peyniri, kolot peyniri (çok güzeldir bu arada), kaşar)
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:

  1. Tereyağını eritin. Fokur fokur edince mısır ununu atın ve 2-3 dakika kavurun. İçine suyunu katın tekrar kaynasın. Kaynayınca içine peyniri atıp altını kısın. Kısık ateşte kendi kendine pişsin. Çok fazla karıştırmayın. Üstüne tekrar kırmızı biberle tereyağ yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top