0

Etli Maraş Dolması Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Doğu Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Pişirme : 25 dk
Malzemeler- 2 Yemek kaşığı Biber Salçası 
- 500 Gr Dolmalık Kırmızı Biber 
- 500 Gr Dolmalık Yeşil Biber 
- 500 Gr Havuç 
- 500 Gr Kabak 
- 1 Kg Kıyma 
- 3 Adet Kuru Soğan 
- 1 Demet Maydanoz 
- 500 Gr Patlıcan 
- Yarım Kg Pirinç 
- 2 Yemek kaşığı Sumak 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıÖnce soğanlar ince ince doğranır. İçine kıyma, doğranmış maydanoz, bir miktar ekşi, tuz, karabiber ve salça karıştırılıp yoğrulur. Yıkanmış olan pirinç içine katılır, karıştırıp dolmalar doldurulur. Tencereye dizip üzerine tabak yerleştirip, 2 su bardağı su konur. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 20-25 dakika pişirilir.

Yorum Gönder

 
Top