0

Ali Nazik Gaziantep Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Yemek kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 300 Gr Kıyma 
- 4 Adet Patlıcan 
- 2 Diş Sarımsak 
- Yarım Kg Süzme Yogurt 
- 1 Yemek kaşığı Tuz 
- Yarım Çay kaşığı Zeytinyağı 
HazırlanışıPatlıcanlar közlenir. kabukları soyularak doğrama tahtasında ince ince kıyılır. Kıyılan patlıcanlar bir kasenin içine konularak içine bir diş sarımsak ezilerek süzme yoğurtla karıştırılır. Ayrı bir küçük tencerede ya da tavada kıymanın içerisine bir tutam tuz ile yarım çay bardağı zeytinyağı konularak suyu çekilene kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra pul biber konularak karıştırılır. Servis tabağına yoğurtla karıştırılmış patlıcanlar konur ve üzerine kavrulmuş kıymalar yerleştirilerek servis yapılır.

Yorum Gönder

 
Top