0

Kilis Kebabı Gaziantep Tarifi 


Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri

Malzemeler- Yarım Kg Domates 
- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası 
- 1 Adet Kırmızı Biber 
- 1 Yemek kaşığı Kırmızı Toz Biber 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Kg Kuzu Kıyma 
- Yarım Adet Limon 
- 5 Adet Patlıcan 
- Yarım Çay kaşığı Tuz 
- Yarım Çay kaşığı Yenibahar 
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı 
HazırlanışıTencerenin içine yarım çay bardağı zeytinyağı boşaltılarak küçük kesme şeker büyüklüğünde iki soğan ve kırmızı biber doğranır, ateşte hafif soldurulur. Bir kabın içerisine 1 kilo kıyma konarak, içine az miktarda tuz ve karabiber ilave edilerek yoğrulur. Patlıcanların kabukları soyularak boydan ikiye kesilir ve kesilen patlıcanlar üçgen şeklinde doğranarak mangal veya ızgarada bir patlıcan ve erik büyüklüğünde yuvarlanan kıymalar çok hafif şekilde közlenir. Közlenen patlıcan ve etler kavrulmuş soğanların içine yerleştirilir. Üzerine domatesler soyularak küçük küçük doğranıp üzerine dizilir. Ayrı bir kapta bir yemek kaşığı domates salçası, bir yemek kaşığı toz biber ve yarım limon suyunun üzerine iki su bardağı su ilave edilerek tencerenin içerisine yavaş yavaş dökülür ve ocakta yarım saat pişirilir. Piştikten sonra yarım çay kaşığı yenibahar üzerine dökülüp sıcak sıcak servis yapılır.

Yorum Gönder

 
Top