0
 
Bizim evde ya da annemlerde her hafta mutlaka 1-2 defa kek pişer. Paşa oğlumun ne zaman aklına gelirse, sabahın ilk ışıkları ya da gece yarısı onun için çok fark etmiyor. "Kek yapmamız gerek", deyince iş tamam... Geçen hafta işten geldim, Kuzey ananesinde... İki kalıp kek, herhalde misafir gelecek falan diye düşündüm. Meğer, bizim paşa hazretlerinin canı kek istemiş, bir de kendi yapmak istemiş, ananesi ile seri üretime geçmişler...
Yani kek biz de o kadar rutin bir şey ki, fotoğrafını çekip, yazıyım, diyorum.
Bir türlü fırsat olmuyordu.
 
Neyse kısmet bugüneymiş...
 

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 orta boy havuç
yarım çay bardağı mandalina suyu
2,5 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
yarım çay kaşığı tarçın (damak tadınıza göre siz ayarlayın, yalnız çok koyunca acımsı bir tat oluyor, dikkat)
Ceviz (fotoğraftakinin 2 katı)

Kalıbı yağlamak için
1 yemek kaşığı margarin

Hazırlanışı
Klasik olarak önce yumurtalarla şeker çırpılır. Sonra içine yağ ve mandalina suyu eklenir azıcıkta öyle karıştırılır. Sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın  eklenir. En son havuç ve ceviz eklenerek karıştırılır.

Keke kalıbı margarinle iyice yağlanır ve kalıba dökülür.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet olsun...

İçinde bol havuç ve cevizi olan güzel bir kekiniz olur ve gönül rahatlığıyla çocuğunuza yedirirsiniz. En büyük keyif de bu değil mi zaten...
Yanına bir de taze sıkılmış meyve suyu ister bizim ki, Paşa ya...
O keki yer, siz de onu yersiniz...
 
Tekrar görüşünceye kadar, sevgiyle kalın...
 


Yorum Gönder

 
Top