0

Şıhılmahşi Antakya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 1 Kg Dolmalık Kabak 
- 1 Kase Haşlanmış Nohut 
- 500 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Yemek kaşığı Salça 
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı 
- Kararında Karabiber, Kimyon, TuzHazırlanışıKıyma yağ eklenmeden kavrulur, kavrulmuş kıymaya doğranmış soğanlar ve eritilmiş tereyağ eklenir. Karışıma son olarak nohutlar eklenir. Diğer taraftan kabaklar soyulur ve içleri oyulur. Kızgın yağda kabakların her tarafı kızartılır. Hazırlanan iç kızarmış kabakların içine doldurulur. Tencereye alınan kabak dolmalarımızın üstüne bir kase suda eritilmiş 1 kaşık salça ilave edilir. Ocakta suyunu çekene kadar pişirilir.

Yorum Gönder

 
Top