0

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 2 Adet Biber 
- 2 Adet Domates 
- 1 Adet Kırmızı Biber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 2 Diş Sarımsak 
- 1 Kg Yağsız Dana Eti 
- Kararında Karabiber, Tarçın, TuzHazırlanışıSoğanlar küçük küçük doğranır. Kırmızı biberler ise çekirdekleri temizlenerek jülyen doğranır. Soğan ve kırmızı birberlere sarımsak ilave edilir. Başka bir kapta ince ince doğranan maydanoz ve domates karışımına karabiber, yenibahar, tarçın ve tuz ilave edilir. Daha sonra her iki karışım da tepsideki etle karıştırılarak iyice yoğrulur. Yoğrulan et cam tepsiye iyice yerleştirilir, üstü 6’ya bölünmüş domates ve kırmızı biber ile süslenip fırına verilir.

Yorum Gönder

 
Top