0

Etli Ekmek Dolması Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 25 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 1 Adet Bayat Çavdar Ekmeği 
- 1 Tatlı kaşığı Domates Salçası 
- Yarım Kg Kuşbaşı Kuzu Eti 
- 1 Demet Maydanoz 
- 2 Diş Sarımsak 
- 2 Kahve Fincanı Sıcak Su 
- 6 Adet Taze Soğan 
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzHazırlanışıEkmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın. Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Dereotu veya maydanozu temizleyip kıyın. Kuşbaşı eti tencereye alın. 1 fincan su ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 fincan su daha ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Gerekirse 1 fincandan fazla olmamak kaydıyla su ekleyip pişirmeye devam edin. Et suyunu çekince tencereyi ocaktan indirin. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Taze soğanları ekleyip hafif sarartın. Ekmek içi, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Kuşbaşı et, dereotu veya maydanozu ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. İç malzemeyi bir kaşıkla hiç boşluk bırakmayacak şekilde ekmeğin içine doldurun. Çıkardığınız kapağı ağzına kapatın. Büyük bir tencereye ısıya dayanıklı bir kâseyi ters yerleştirin. Ekmeği kâsenin üzerine oturtun. Kâsenin seviyesini geçmeyecek kadar su ekleyin. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Ekmeği tencereden alıp dilimleyerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top