0

Mıhlama Yatağında Köfte Düzce Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 90 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 500 Gr Dana Kıyma 
- 2 Çay kaşığı Karabiber 
- 200 Gr Kaşar Peyniri 
- 1 Çay kaşığı Kimyon 
- 2 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 1 Diş Sarımsak 
- Yarım Su bardağı Süt 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- Yarım Çay kaşığı Yenibahar 
- 3 Adet Yumurta 
- Kararında Galeta UnuSosu İçin- 1 Yemek kaşığı Biber Salçası 
- 3 Adet Domates 
- Yarım Yemek kaşığı Domates Salçası 
- Yarım Demet Fesleğen 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Adet Kesme Şeker 
- 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 1 Diş Sarımsak 
HazırlanışıMıhlama için orta boy tava orta ocak ateşe konularak içinde 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Eriyen tereyağın içine 1 bardak mısır unu ilave edilerek kavrulur. Mısır unu kavrulduktan sonra içerisine 1,5 bardak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 avuç dil peyniri konularak devamlı karıştırılır. Mıhlamanın bir özelliği dibinin hafif tutmasıdır. Katı çorba şekline gelecek kadar karıştırılarak pişmesi gerekmektedir, ortalama bu işlem 10 dakikanızı alacaktır. Plastik bir kabın içerisine 500 gr dana kaburga kıyma konulup içerisine 3 adet yumurta, yarım demet maydanoz eklenir. Yarım ekmeğin içi, yarım bardak su ile ıslatılır ve kaptaki kıymaya eklenir. 2 adet soğan ve 1 adet sarımsak soyularak rendelenir. Rendelenen soğan ve sarımsak, etin içine eklenerek üzerine 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı yenibahar, 2 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı tuz eklenerek yoğrulur. Et ile özdeşleşen tüm malzemelerin üzeri folyoyla kapatılarak buzdolabında 1 saat bekletilir. 200 gr kaşar, birer cm büyüklüğünde ince küp şeklinde doğranır. Fırın tepsisi herhangi bir sıvı yağ ile yağlanır ve fırın 180 dereceye ayarlanarak ısıtılır. 1 saat buzdolabında beklemiş olan kıymadan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılarak içerisine küp şeklinde doğranmış birer adet kaşar sığacak şekilde köfte şekli verilir. Hazırlanan köfteler bir kaba boşaltılan galeta ununa bulanır. Yüksek ocak ateşte herhangi bir tavada sıvı yağda köfteler kızartılır. Orta boy tencereyi orta ocak ateşe konarak içerisine 2 kaşık herhangi bir sıvı yağ konulur. Kızan yağın içerisine 1 diş sarımsak soyularak konulur. Bu sırada 3 adet domates rendelenir, yağda kızaran 1 diş sarımsağın kokusu gelmeye başladığında 3 adet rendelenmiş domates ile 2 çay kaşığı tuz, 1 adet kesme şeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber eklenerek pişirilir. Pişmeye başlayan sosun içerisine 1 yemek kaşığı biber salçası, yarım yemek kaşığı domates salçası ve yarım demet temizlenmiş doğranmış fesleğen, 2 bardak su eklenerek ortalama 10-15 dakika kaynayana kadar pişirilir. Hazırlanan sos yağlanmış fırın tepsisinin içerisine kızartılmış galeta unlu köftelerin üzerine dökülerek 15 dakika 180 derecede pişirilir. Hazırlanan mıhlamadan 1 kepçe servis tabağına konularak üzerine istenilen kadar köfte yerleştirilerek servis edilir. Yemeğimizin yapılış süresi kıymanın 1 saat buzdolabında bekletilmesi gerektiğinden 1.5 saat sürmektedir.

Yorum Gönder

 
Top