0

Islama Bolu Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Hazırlanma : 90 dk
Pişirme : 6 dk
Malzemeler- Yarım Yemek kaşığı Biber Salçası 
- 3 Adet Çarliston Biber 
- 2 Kg Dana Eti 
- 3 Adet Domates 
- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası 
- 2 Adet Kuru Soğan 
Hamuru İçin- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
- 2 Kase Un 
- Kararında SuHazırlanışı2 adet soğan soyulur ve küp küp doğranır. Doğranmış soğanlar zeytinyağı ile düdüklü tencerede ortalama 2-3 dakika pembeleşene kadar kavrulur. İçerisine 1 çay kaşığı tuz konularak kavrulması beklenir. 3 adet biber temizlenerek ince ince doğranır ve soğanlara eklenir. Hemen ardından yarım kaşık biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı pul biber ile harmanlanır. 3 adet domates küp küp doğranır. Tenceredeki harcımıza 2 kg dana eti ile üzerini geçecek kadar soğuk su konulur ve doğranmış domatesler eklenir. Etin yumuşak olması için üzerine birkaç damla üzüm sirkesi ilave edilir. Düdüklü tencerenin buharı çıkınca kısık ocak ateşine alınarak 1 saat kadar pişirilmesi gerekmektedir. Islamanın eti pişerken plastik bir kaba 2 kase un, 1 tatlı kaşığı tuz ve yavaş yavaş su ekleyerek hamura kulak memesi kıvamı verilir. Hamurumuz 3 eşit parçaya bölünür. 3 adet beze yufka kalınlığında açılarak sacda pembeleşene kadar pişirilir. Yufkamız piştikten sonra kurumadan dürüm şeklinde rulo yapılır ve 3 santim kalınlığında kesilip tepsiye dizilir. Yapılan yufkalar 150 derece fırına konularak 10 dakika kızartılır. Düdüklü tencerede pişirdiğimiz etin suyundan kepçe yardımı ile alarak kızartılmış olan yufkalar yumuşatılır. Ardından kalan etler de üzerine dizilerek servis edilebilir.

Yorum Gönder

 
Top