0

Geleneksel Zeytinyağlı Sarma Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- Yarım Demet Dere Otu 
- 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Çay kaşığı Kekik 
- 1 Çay kaşığı Kimyon 
- 4 Adet Kuru Soğan 
- 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 
- 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 1 Su bardağı Pirinç 
- 1 Çorba Kaşığı Pirinç 
- Yarım Çay kaşığı Tarçın 
- Yarım Demet Taze Nane 
- 2 Tatlı kaşığı Toz Şeker 
- 1 Çay kaşığı Yenibahar 
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı 
- Kararında Asma Yaprağı, TuzHazırlanışıSarmayı, taze asma yaprağı ile yapacaksak, yaprakların üzerini aşacak kadar su ekleyip yapraklar yumuşayana dek haşlayalım. Eğer salamura yaprak ile sarma yapacaksak, yaprakları birkaç saat sıcak suda ıslatıp fazla tuzunun gitmesini sağlayalım. Daha sonra yaprakları birkaç su yıkayarak bekletelim. Tencereye zeytinyağını aktaralım. Fıstıkları ve küp doğranmış soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım, Pirinci yıkayıp ekleyelim, ara sıra karıştırarak pirinçler şeffaflaşana dek kavuralım. 1/2 su bardağı suyu, kuş üzümlerini, tuzu, şekeri ekleyip pirinçler suyunu çekene dek pişirelim ve ateşten alalım. Kıyılmış maydanozu, naneyi, dereotunu, limon suyunu ve baharatları ekleyelim ve karıştıralım. Asma yapraklarının damarlı kısımları içe gelecek şekilde, sarma içinden bir miktar koyup düzgünce saralım. Tencereye maydanoz ve nane sapları dizelim. Yan yana ve aralıksız şekilde tencereye dizelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyelim. Porselen bir tabağı ters çevirip sarmaların üzerine kapatalım. Tencerenin kapağını da kapatıp ağır ateşte sarmaları pişirelim. Sarmaları tenceresinde soğutup servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top