0

Börk Gaziantep Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- Yarım Yemek kaşığı Biber Salçası 
- Yarım Yemek kaşığı Domates Salçası 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Yemek kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 3 Adet Kuru Kırmızı Biber 
- 1 Yemek kaşığı Kuru Nane 
- 150 Gr Kuru Patlıcan 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Adet Limon 
- 1 Çay bardağı Pirinç 
- 4 Diş Sarımsak 
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 250 Gr Yağsız Kuzu Kıyma 
HazırlanışıPatlıcanın yeşil sap kısmına da Börk denir.Patlıcan kurusu ve börkü yıkanıp, kaynar tuzlu suda 5-10 dk. haşlanıp 4-5 kez soğuk sudan geçirilir. Kıymaya yarım fincan su ilave edilerek, suyunu salıp çekinceye kadar sote edilir. Bir yemek kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış soğan eklenip soluncaya kadar kavrulur. İçine sıcak su ve salçalar ilave edilir. Etler hafif pişinceye kadar bir iki taşım kaynatılır. Soğuk suda yıkanan pirinçle birlikte patlıcan eklenir. Soğuk sudan geçirilen domates ve biberler ufaltılıp yeterli tuz ile ilave edilir. Kısık ateşte pirinçler açılınca pişirilir. Limon suyu ve ince kıyılmış sarımsaklar da eklenip su ve tuz oranı kontrol edilir. 10 dk. daha kısık ateşte pişirilir, üzerine ısıtılan yağ, pul biber ve nane eklenip karabiberi ilave edilir.

Yorum Gönder

 
Top