0

Etli Biber Dolması Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- Yarım Kg Dolmalık Kırmızı Biber 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 150 Gr Kıyma 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- Yarım Çay bardağı Pirinç 
- 1 Çorba Kaşığı Salça 
- 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
HazırlanışıBiberleri boyuna yarıdan kesip çekirdek yataklarını çıkaralım. Bir kapta kıymayı, küp doğranmış soğanları, kıyılmış maydanozu, yıkanmış pirinci, sıvı yağı, tuzu ve baharatları karıştıralım ve biberlerin boşluklarına dolduralım. Biberleri yayvan bir tencereye yatık olarak dizip yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyelim. Ağır ateşte pişmeye bırakalım. Dolmayı ateşten alıp tenceredeki sosuyla birlikte servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top