0

Yılın son gününe geldik... Bitti mi telaşınız? Bütün o koşturmaları bir kenara bırakıp, hızla akan zamandan bir gün, birkaç saat çalmaya hazır mısınız? Düşünme fırsatınız oldu mu son bir yılda neler kazandım, neler öğrendim, hayata ve kendime neler kattım diye? Eksik bulduklarınızı biraz daha tamamlamaya karar verdiniz mi önümüzdeki yılda? Ve "ne olursa olsun kendime daha çok zaman ayıracağım" diye karar aldınız mı bir kez daha?

Aldığımız kararları içselleştiremediğimiz, onlara yüreğimizle inanamadığımız sürece, yapılacaklar listemizde üstünü bir türlü çizemediğimiz maddeler gibi öylece boynu bükük kalacaklar halbuki... Sigarayı bırakacağım kararı alırsınız mantığınızla, ama kalbiniz istemediği sürece mantığınıza söz geçiremezsiniz. Spora başlama kararı alırsınız, bedeniniz hareket etmeyi yan gelip yatmak kadar sevmediği sürece öyle bir hayat tarzına geçemezsiniz. Hep sevmekle ilgili bütün kararların uygulanabilirliği, yani yürekle... Mantığınız (ve iradeniz) ne söylerse söylesin, kalbiniz "evet, haklı!" diye onaylamadığı sürece o kararları her sene tekrar tekrar almaya devam edersiniz...

Dilerim bu yıl farklı olsun, hepimiz için.
Yılın son tarifinin kurabiye olmasını seviyorum. Aslında birkaç gün öncesinden yayınlayabilmek istemiştim, belki hediye edeceğiniz kurabiyeler arasına eklersiniz diye ama kısmet olmadı. Olsun, belki yılın ilk günü geç vakit gözlerinizi açtıktan sonra, şöyle kahvenizin yanında atıştıracak bir şeyler olsun istersiniz. Sessizlikte, sabah saatlerinde mutfağa girmek terapi gibidir. Yılın ilk günü kendinize gelmek için uzmanlar pek çok farklı şey öneriyorsa da ben mutfağa girmeyi öneriyorum. İster kurabiye yapın, ister benim yapacağım gibi paskalya çöreği veya ekmek... Ama elleriniz hamura girsin. Yeni yıl bereketiyle, ağız tadıyla gelsin...

Malzemeler:
(yaklaşık 20 adet)

- 100 gr toz şeker (yarısı hamur için, yarısı üzerine)
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 180 gr un
- 60 gr ceviz
- 2 çay kaşığı granül kahve (neskafe)
- 1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı:

1. Cevizi mutfak robotunda çekerek toz haline getirin.

2. Toz şekerin yarısını tereyağı ile birlikte tahta kaşıkla ezerek iyice karıştırın (mikser kullanmayın).

3. Unu eleyerek ilave edin. Yumurta sarısını ve çektiğiniz cevizi ekleyin. Kahveyi aynı miktar sıcak suda (2 çay kaşığı) eritip hamura karıştırın ve yoğurun. Un ölçüsü tam geliyor ama olur da hamur elinize yapışmaya devam ederse çok az ilave edebilirsiniz.

4. Hamuru streç filme sararak buzdolabında yaklaşık 45 dakika dinlendirin. Süre sonunda fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

5. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle beş santimlik çubuk yapın ve hafifçe kıvırıp ay şekli verin.

6. Tepsiye sıraladığınız kurabiyelerin üzerine kalan toz şekeri serpin. Fırında yaklaşık 15 dk pişirin. (Süre fırına göre değişebilir, hafifçe kızardığında alabilirsiniz.)


Tarif içindeki fotoğraflara bakarak bile mutlu olduğum, "Beyaz Fırın'dan Yeni Çıkmış Kurabiyeler" kitabından. Evdeki malzemelerle hemen yapıvermek çok kolay. Oldukça az şekerli, hafif, atıştırmaya bayılacağınız kurabiyeler bunlar, hem de mis gibi kahve kokuyorlar. Kavanoza doldurun, kahvenizin yanında keyifle yiyin.

Yeni yıl yeniliklerle, sevinçlerle, sağlık ve huzurla gelsin...
Herkese mutlu yıllar!

Yorum Gönder

 
Top