0

Kabaklama Gaziantep Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Pişirme : 90 dk
Malzemeler- 1 Adet Biber 
- 1 Yemek kaşığı Biber Salçası 
- 7 Adet Çeri Domates 
- 6 Adet Kabak 
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber 
- 1 Adet Kırmızı Biber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Adet Limon 
- 500 Gr Nohut 
- 1 Diş Sarımsak 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
- 500 Gr Yağsız Koyun Eti 
Sosu İçin- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 2 Tatlı kaşığı Kuru Nane 
- 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ 
HazırlanışıOrta ocak ateşte, orta boy tencerede, 500 gram yağsız koyun etine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek suyu çekene kadar kavrulur. Herhangi bir düdüklü tencere orta ocak ateşine konularak içerisine suyunu çekmiş kavrulmuş eti koyarak 7 su bardağı sıcak su ilave edilir (malzemenin üzerini 2,5 parmak kalınlığında suyun geçmesi gerekir). Geceden suya bırakılmış nohutların suyu süzülür. Yeniden bir kez daha sudan geçirilir ve düdüklü tenceredeki ete eklenir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak buharı çıktıktan sonra 45 dakika daha pişirmeye devam edilir. Ancak buharı çıktıktan sonra (ortalama 10-15 dakika) düdüklü tencerenin bulunduğu ocağın altı kısılır. 6 adet orta boy kabak yıkanır. Her iki tarafının baş kısımları kesilerek kabaklar ortadan ikiye ayrılır ve küçük küçük dilimlenir. 1 baş sarımsak ile 1 adet orta boy soğan küp küp doğranır. 1 adet kırmızıbiber ve 1 adet yeşilbiber yıkanarak ince ince doğranır. 7 adet çeri domates, tercihe göre kabuklarıyla ortadan ikiye bölünür. Hazırlanan tüm bu sebzeler orta ocak ateşte teflon tencereye konularak, içerisine bir tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 45 dakika düdüklü tencerede pişmiş olan etli nohudun suyuyla birlikte sebzeleri eklenir. Kabaklar yumuşayıp yemeğin suyu yeniden kaynamaya başlayınca 1adet limon suyu yemeğe eklenir. Limon suyu eklendikten sonra (ortalama 10 dakika) ayrı bir küçük tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber kızartılarak pişmiş olan kabaklamanın üzerinde gezdirilerek dökülür.

Yorum Gönder

 
Top