0

Karalahana Dolması Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Etnik : Laz Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 90 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Yemek kaşığı Biber Salçası 
- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası 
- 2 Bağ KaraLahana 
- Yarım Kg Kıyma 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Demet Maydanoz 
- 1 Su bardağı Pirinç 
- 2 Su bardağı Su 
- 3 Yemek kaşığı Tereyağı 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıKaralahanalar yıkanıp, sap kısımları kesildikten sonra sıcak suda 5 dakika kadar haşlanır. Sıcak sudan çıkarıldıktan sonra, üzerine soğuk su dökülerek soğumaya bırakılır. Soğanlar yemeklik doğranarak, kıyma, pirinç, 1 kaşık salça ve baharatlarla harmanlanır. Çok az su katılarak, kıvamı biraz yumuşatılır. Karalahanaların damar yerleri bıçakla alınır ve büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya bölünerek, içine hazırladığımız harçtan 1tatlı kaşığı dolusu kadar konularak sarılır. Tencerenin dibine bir, iki tane karalahana yaprağı konulduktan sonra, dolmalar sırayla dizilir ve üzerine düz bir tabak kapatılır. 1 kaşık salça, 2 su bardağı su ve tuzla karıştırılarak tencereye ilave edilir. Orta ateşe koyulan tenceremiz, kaynara çıkınca altı kısılarak, kısık ateşte yarım saat pişirilir.

Yorum Gönder

 
Top