0

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 2 Adet Domates 
- 250 Gr Kıyma 
- 15 Adet Kuru Patlıcan 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 2 Kahve Fincanı Pirinç 
- 1 Çorba Kaşığı Salça 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıPatlıcanları bir tencereye alıp üzerlerini aşacak kadar sıcak su ekleyerek, hafifçe yumuşayana dek haşlayıp tencereden alalım. Patlıcanları soğuk su dolu bir kaba alıp 5 dk. beklettikten sonra süzgece alıp sularım süzelim. Bir kabın içine kıymayı, küp doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, rendelenmiş domatesleri, salçayı, pirinci, tereyağını, tuzu, baharatları, 1/2 su bardağı suyu ekleyip yoğuralım. Dolma içini patlıcanlara gevşek bir şekilde dolduralım. Patlıcanların ağız kısmını yuvarlak kesilmiş domates dilimleri ile kapatalım, yatık olarak tencereye dizelim. Patlıcanların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyelim. Dolmaları ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Ilıtarak servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top