0

Ispanaklı Borani Antakya Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Akdeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- Yarım Kg Dana Eti 
- 1 Kg Ispanak 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Su bardağı Nohut 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 250 Gr Yoğurt 
Hazırlanışı1 su bardağı nohut haşlanır, soğumaya bırakılır. Ispanaklar yıkanır, orta boy parçalar halinde doğranır. Yağsız dana eti, tencerede kendi suyuyla karıştırılarak suyunu çekmesi sağlanır. Et suyunu çektikten sonra tencereye tepeleme 2 kaşık tereyağı ve daha önce doğranan soğanlar da eklenir. Ardından ıspanaklar ilave edilir. Önceden haşlanan ve soğumaya bırakılan nohut ve nohut suyu, başka bir kapta yarım kilo yoğurt ile iyice karıştırılır. Son olarak her şey tencereye eklenir ve ateşe verilir.

Yorum Gönder

 
Top