0

Cacıklı Arap Köftesi Gaziantep Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 60 dk
Pişirme : 25 dk
Malzemeler- 2 Su bardağı Bulgur 
- 1 Yemek kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 2 Yemek kaşığı Kırmızı Toz Biber 
- 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Kg Pazı 
- 4 Diş Sarımsak 
- 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Kg Süzme Yogurt 
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 300 Gr Yağsız Koyun Kıyma 
HazırlanışıPlastik bir kapta 300 gr yağsız kıyma, 2 su bardağı bulgur, 1 adet kuru küçük küçük doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı toz biber, 2 su bardağı su ilavesiyle karıştırılıp 5-10 dakika bekletildikten sonra et makinesinde 1 defa çekilir. (Çekmeden yoğurarak da bu kıvama getirebiliriz.) Çekilen köfteler el hafif ıslatılarak tekrar güzelce yoğrulur. Özleştirilen köfteler zeytinyağı ile yağlanmış elle misket büyüklüğünde bölünüp yuvarlanıp, ısıya dayanıklı tel süzgece konur. Bir tencereye yarım olacak şekilde su konup 1 kaşık tuz atılıp yüksek ocak ateşinde kaynatılır. Kaynayan suyun üzerine ısıya dayanıklı süzgeçteki köfteleri üzerine koyar 10 - 15 dakika su buharında haşlarız. Orta boy bir tencereye yarım olacak şekilde su koyar kaynatırız. Kaynayan suyun içine yıkanmış ince ince doğranmış PAZI içine atarız. 3- 5 dakika kadar kısa bir müddet haşlar ve hemen ardından soğuk sudan geçiririz. Suyunu süzer, sıkarak bir tabağa alırız. İçine 1 kg süzülmüş yoğurt, 4 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı nane ilave eder karıştırır servis tabağına yayarız. Su buharında haşlanmış olan köfteler bir kaşık yağ ile teflon tavada orta ocak ateşte 2-3 dakika çeviririz. Çevirdiğimiz yuvarlamış köfteleri servis tabağına alırız. Üzerine yüksek ocak ateşinde bir kaşık eritilmiş tereyağla pul biberi gezdiririz. Servise hazırlarız. Ortalama pişme süreci 25 dakikadır.

Yorum Gönder

 
Top