0

Günün en önemli öğünü, kahvaltı...
Biz de her öğün olduğu gibi "acıkmadım" tartışması/kavgası...
Bir de demiyor mu, acıkınca söylerim diye...
 
Ne hazırlarsanız hazırlayın, ille de ananesinin el lezzeti olacak...
İşte bu da ananesinin omleti...
 
İki yumurta sevgiyle çırpılır, bir parça peynir ve 1 yemek kaşığı un şefkatle yumurtalara eklenir. Peynir tuzlu ise tuza hiç gerek yok. Kıvamı koyu oldu ise 1-2 yemek kaşığı süt ile açılabilir. Tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ konur, hafif kızınca yumurtalı karışım eklenir. Her iki tarafı güzelce kızartılır. Ananesinin yaptığı gibi olmadığını iddia ederek yemeyebilir.
O da bahtımıza...


 
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top