0

Kuzu Kapama Kırklareli Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : İç Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Düdüklü Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 40 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1.5 ( 3/2 ) Kg Kemikli Kuzu Eti 
- 3 Tatlı kaşığı Kuru Nane 
- 3 Adet Kuru Soğan 
- 500 Gr Pirinç 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su 
- 1 Demet Taze Nane 
- Yarım Demet Taze Soğan 
- Kararında TuzHazırlanışı1,5 kg kuzu eti yıkanarak düdüklü tencereye yerleştirilir. Etin kilosu kadar su ekleneceği için içerisine 1,5 bardak su konularak kapağı açık bir şekilde yüksek ateşte pişmeye bırakılır. 3 adet kuru soğanın kabukları soyularak rendelenir ve kaynamakta olan etlere ilave edilir. İçerisine 1 tatlı kaşığı kuru nane eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Buharı çıkınca ocağın altı kısılır ve ortalama 30 dakika pişirilir. Önceden tuzlu suya ıslatılmış olan prinçler fırın tepsisinin alt zemini gözükmeyecek şekilde yayılır Bu süreçte 1 demet taze nane ile yarım demet taze soğan temizlenerek iri parçalar halinde doğranır. Tepsiye yerleştirilen pirinçlerin üzerine doğranmış taze nane ile taze soğanlar serpiştirilir. Düdüklü tencerede haşlanmış olan kemikli kuzu eti süzgeçli kepçe yardımı ile tencereden alınarak pirinçli tepsiye yerleştirilir. Etlerin haşlanmış olduğu suyun 1 litresini tepsiye ilave edip çok yağlı olmaması açısından üzerine yarım litreye yakın su eklenerek önceden ısıtılmış fırına yerleştirilir. Fırının alt kısmında 210 derecede 30 dakika pişirilmelidir. Ara ara pirinçler kontrol edilerek diri kalmaması açısından su eklenebilir.Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

 
Top