0
2 su bardağı ince bulgur
250 gram içli köftelik yağsız kıyma
1 su bardağı sıcak su
1 soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı unu
1 yumurta
2 büyük rendelenmiş domates
Yapılışı: Derin bir yoğurma kabında kıymayı, unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğanı, bulguru ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Ara ara su ekleyip macun kıvamına getirin. Köfte harcını elinizle büyüklü küçüklü yuvarlayıp şekil verin, buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra kaynayan tuzlu suda 15 dakika pişirin. Domatesi zeytinyağında 5 dakika pişirip sos hazırlayın. Üzerine döküp ikram edin.
haber7

Yorum Gönder

 
Top