0

Ankara Tava Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : İç Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Güveç Tarifleri
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 2 Avuç Arpacık Soğan 
- 1 Su bardağı Bezelye 
- 1 Tutam Dere Otu 
- 1 Adet Havuç 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Krema 
- 1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti 
- 1 Tutam Maydanoz 
- 1 Avuç Sarımsak 
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, Tavuk Bulyon, TuzHazırlanışıSıvı yağı kızdırdıktan sonra etlerimizi tenceremize alarak kavuruyoruz. Sarımsaklarımızı ince ince doğruyoruz ve tenceremize ekliyoruz. Havucumuzu küçük küpler şeklinde doğruyoruz ve yemeğimize ilave ediyoruz. Yemeğimizin üzerini kaplayacak kadar su ilave ediyoruz. Bir süre sonra arpacık soğanlarımızı ve bezelyelerimizi tenceremize ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Bir süre karıştırdıktan sonra kremayı yemeğimize ekliyoruz. Toz tavuk bulyon, tuz, karabiberi ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Yemeğimizi güveçlere alarak 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top