0

Pişi Köftesi Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : İç Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 20 dk
Malzemeler- 1 Kg Dana Eti 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 1 Su bardağı Un 
- Kararında Sıvı YağHazırlanışıPlastik bir kaba 1 kg orta yağlı dana eti, 2 çay kaşığı tuz eklenerek yoğrulur. Ardından 2 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı un eklenerek yeniden yoğrulur. Kıymanın miktarına göre un eklenir. Un serpilen ekmek tahtasına kıyma konularak taş ile dövülür. Kıyma taşa yapışmamaya başladığında olmuş demektir. Kıymadan avuç içi kadar parçalar alıp el ile üzerine baskı yapılarak inceltilir. Tezgâha un serpilerek açılan bezeler taş ile dövülüp büyültülür. Kızartılacak köfteler için kızartma tenceresine bol sıvı yağ konularak hazırlanan köfteler orta ocak ateşinde kızartılır. Kızaran köfteler arzuya göre kızartılan domates ve biberler de servis edilebilir

Yorum Gönder

 
Top