0

Mantarlı Saç Kavurma Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 10
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Kg Kuşbaşı 
- Yarım Kg Mantar 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 1 Çorba Kaşığı Sirke 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında Karabiber, Kekik, TuzHazırlanışıTencereye tereyağını alıp eritelim. Etleri ekleyip suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Dörde kesilmiş mantarları, sirkeyi, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyerek mantarlar suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top