0

Şehzade Dürümü Kahramanmaraş Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek Tarifleri
Mutfak : Doğu Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 60 dk
Pişirme : 60 dk
Malzemeler- 2 Adet Defne Yaprağı 
- 1 Adet Hazır Garnitür 
- 1.5 ( 3/2 ) Çay kaşığı Safran 
- 2 Adet Tavuk Göğsü 
- Kararında Taze KaşarKrep İçin- 1 Su bardağı Süt 
- 1 Su bardağı Un 
- 2 Adet Yumurta 
Hazırlanışı2 tavuk göğsü, 2 adet defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı tuz düdüklü tencerede yüksek ocak ateşinde haşlanır. Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra altı kısılarak 30 dakika pişirilir. Haşlanan tavukgöğsü didiklenir. Defne yaprağının konmasının sebebi, kötü kokusunun gitmesidir. Şehzade dürümü krep ile yapılmaktadır ancak yufka ile de yapılabilir. Plastik bir kaba 2 adet yumurta kırılarak çırpılır. Ardından 1 bardak süt ile süzgeçte 1 bardak unu eleyerek çırpmaya devam ederiz. Un, yumurta ve süt ile karışınca içerisine 1 tatlı kaşığının ucu ile hamur kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve çırpılır. Hemen ardından krep dinlenmeye bırakılır. Orta boy teflon tavaya haşlanmış ve didiklenmiş olan tavuk parçaları üzerine zeytinyağı dökülür (tereyağı, fındık ya da ayçiçek yağı da olabilir). Ardından hazır havuçlu patatesli bezelyeler eklenir. Üzerine 1,5 çay kaşığı safran serpilerek orta ocak ateşte ortalama 2 dakika harmanlanır. Yanmayan orta boy teflon tavaya 1’er kepçe sıvı olan krep hamurundan alınarak eşit şekilde tavaya dökülür ve kızarması beklenir. Pişirirken çok dikkatli çevrilmesi gerekmektedir. Krepler hazırlandıktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı tavuklu harçtan konularak rulo şeklinde sarılır. Fırın kabına yerleştirilen kreplerin üzerini örtecek kadar taze kaşar rendelenir. Ardından 150 derecede üstten ısıtmalı olarak pişirilir. Ortalama 15-20 dakika pişmesi gerekmektedir. Kaşarların üzeri hafif kızarmış olmalıdır.

Yorum Gönder

 
Top