0

Ali Nazik Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 20 dk
Pişirme : 15 dk
Malzemeler- 3 Adet Biber 
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber 
- 1 Tatlı kaşığı Kekik 
- 1 Tatlı kaşığı Kimyon 
- 2 Adet Kırmızı Biber 
- 2 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber 
- Yarım Kg Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 1 Kg Patlıcan 
- 5 Diş Sarımsak 
- 3 Yemek kaşığı Tereyağı 
- Yarım Kg Yoğurt 
- Kararında TuzHazırlanışıPatlıcan ve biberleri ateşte veya fırında közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. Kıymayı yağ eklemeden suyunu çekinceye kadar kavurduktan sonra soğanı ve biberi ekleyin, hafif pembeleşinceye dek kavurmaya devam edin. Baharatları ve maydanozu ekleyin. Ocaktan indirin. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Bir tavada tereyağı eritip kırmızı pul biberi ekleyin. Patlıcan ve biber karışımını servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kıymayı yayarak ilave edin. Yağı yemeğin üstünde gezdirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top