0
Canım canım en bi sevdiklerimmm:)
 
Bugün size nefisss bir brüksel lahanası tarifi vereceğim. Hazırlaması da pişirmesi de şipşak:) Yanına bir de sarımsaklı yoğurt,fırından alınmış çıtır çıtır da ekmek:) " Yok fırından ekmek almam kendim yaparım ekmeğimi" diyorsanız da  http://www.zeyneple.blogspot.com/2013/02/ev-yapm-ekmek-tarifi.html hay hay :) tıklamanız yeterli:)
 
Hepinizi seviyorum,öpüyorum ve tarife geçiyorum:)
 
 
 
 
Brüksel lahanası yemeği için ,
 
Malzemeler:
 
1 Paket brüksel lahanası
1 Adet havuç
1 Adet patates
100gr. dana kıyma
1/2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet kesme şeker
tuz,karabiber
 
Yapılışı:
 
Ayçiçek yağında Yemeklik doğradığımız soğanları ve kıymayı kavuralım.
Sarımsakları ince ince kıyıp kıyma harcımıza ilave edelim.
Salçayı ekleyip biraz sıcak su ekleyip sos kıvamına getirip karıştıralım.
Patatesleri küp küp, havuçları yarım ay şeklinde doğrayalım.Tencereye ekleyelim.
Lahanalarımızı yıkayıp ,hasar görmüş kabuklarını soyup tenceremize atalım.
Limon suyumuzu,kesme şekerimizi,tuzumuzu ve karabiberimizi de atıp göz kararı su ekleyip pişmeye bırakalım.
 
Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapalım.
 
AFİYET OLSUN.
 
 
 
 
 

Yorum Gönder

 
Top