0

Kuzu Yahni Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 50 dk
Malzemeler- 1 Kg Kuzu Eti 
- 1 Yemek kaşığı Salça 
- 1 Demet Taze Nane 
- 1 Kg Taze Soğan 
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 1.5 ( 3/2 ) Tatlı kaşığı Tuz 
- 1 Yemek kaşığı Un 
Hazırlanışı1 kg kuzu eti büyük boy teflon tencereye yerleştirildikten sonra üzerine 2 kaşık tereyağı eklenerek orta ocak ateşe konulur. Sirkeli suda bekletilen taze nanelerin yaprakları tek tek kopartılır. 1 kg taze soğan baş kısımlarından temizlenerek yıkanır. Taze soğanlar iri iri doğrandıktan sonra ete eklenir. Soğanlar koyu yeşil rengini alıp et kavrulduktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir. İçerisine harcın hizası kadar kaynatılmış su eklenir. Etler yumuşayınca içerisine 1,5 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı kavrulmuş un eklenerek kısık ocak ateşte pişmeye bırakılır. Ortalama 2-3 dakika sonra içerisine 1 tabak doğranmış taze nane eklenerek ocaktan alınır

Yorum Gönder

 
Top