0
 
 

Kendisi yılbaşı hindimizdir efenim. Pınar hindi kullandım. Doğal olanları ne kadar sürede pişireceğimi bilemediğim için Pınar almayı tercih ettim. Pınar aldığınız da hindi boyutunda torbası ve etine batırılmış termometresi de var. Termometrenin üstündeki kapak hindi pişince atıyor. Benim hindi yaklaşık 2 saatte pişti.

Hindiyi bir gece önce 2 yemek kaşığı bal, karabiber, soya sosu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağından yaptığım sosa bir güzel buladım. Pişene kadar bir 20 saat kadar beklemiştir. Soya sosu hindiyi pamuk gibi yaptı. Soya sosunda tuz olduğu için bir daha tuz kullanmadım.

Hindiyi fırına vermeden hemen önce 2 kaşık balı direkt hindinin üstüne sürdüm. Bal nedeniyle böyle nar gibi kızardı.

Yorum Gönder

 
Top