0

Biberli Biftek Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 5 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 4 Adet Biftek 
- 1 Diş Sarımsak 
- 2 Çorba Kaşığı Tane Karabiber 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Haşlanmış Patates, TuzHazırlanışıTane biberleri havanda iri parçalar halinde dövelim. Kevgirde eleyerek sadece kevgirin içinde kalan büyük parçaları ayıralım. Bifteklerin her iki yüzüne de fırça ile 2 çorba kaşığı zeytinyağını sürelim. Karabiberi bifteğin her iki yanına ekelim. Sarımsağı ortadan ikiye kesip, kızartma tavamızı sarımsakla ovalım. Tereyağını ve zeytinyağını tavamıza koyup her iki tarafı da nar gibi kızarıncaya dek bifteklerimizi pişirdim. Biftekleri bir tabağa alıp üzerine bir parça tereyağı konulmuş patatesle servis yapalım

Yorum Gönder

 
Top