0

Kayısı Yahnisi Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : İç Anadolu Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Hazırlanma : 60 dk
Malzemeler- Yarım Kg Kuru Kayısı 
- Yarım Kg Kuzu Fileto 
- 2 Su bardağı Su 
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 2 Çay bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıYarım kilo fileto kısmından kemikli kuzu eti düdüklü tencerede 45 dk. haşlanır. Yarım kilo kuru kayısı bol su ile yıkanır. Tencerede 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı eritilir. Kayısılar tereyağında orta ateşte yumuşayıncaya kadar kavrulur. Üzerine 2 bardak su ve 2 çay bardağı şeker ilave edilip, kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra tencerenin orta kısmına etler yerleştirilir. Etler yerleştirildikten sonra yemeğimizin 10 dakika pişmesi yeterlidir.

Yorum Gönder

 
Top