0

Kedi Batmaz Bolu Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 7 Yemek kaşığı Mısır Unu 
- 1 Paket Tavuk Cigeri 
- 3 Yemek kaşığı Un 
- Kararında Tuz, ZeytinyağıHazırlanışı1 paket tavuk ciğerinin fazla yağlarından ayrılarak küçük küçük bölünür. Bölünen ciğerler küçük boy tencerede orta ocak ateşine konulur. Ardından üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı eklenerek kavrulmaya bırakılır. Büyük boy tencereye yarısı kadar su ve 2 kaşık tuz atılıp kaynamaya bırakılır. 3 kaşık un, 7 kaşık mısır unu plastik bir kaba konularak harmanlanır. Harmanlanan unlar yavaş yavaş kaynayan suya karıştırılır. Mikserle üzerinden geçirilerek tortuları yok edilir. Ocakta 5 dakika pişmesi gerekir. Püre kıvamında olmalıdır. Bir cam tabağa kaşığı tenceredeki hamurdan alıp kaşık şeklinde tabağa konulur. Görünümü un helvası şeklindedir. Üzerine kavrulmuş olan ciğerlerin bir kısmı konulur ve yeniden hamurla ciğerlerin üzeri kapatılır. Ardından kalan ciğerler de hamurun üzerine konularak kedi batmaz yemeği tamamlanır.

Yorum Gönder

 
Top