0

Cevizli Biftek Sarma TarifiGenel Bilgiler

Kategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Malzemeler- 2 Adet Biber 
- 4 Adet Biftek 
- Yarım Su bardağı Ceviz İçi 
- 1 Tutam Maydanoz 
- 2 Diş Sarımsak 
- 1 Çay bardağı Sıcak Su 
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, TuzSosu İçin- 4 Adet Domates 
- 2 Diş Sarımsak 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- Kararında TuzHazırlanışıİlk sosu hazırlayın. Bunun için domatesleri iki parmak kalınlığında halka halinde doğrayın. Sıvıyağı tavaya alın. Üzerine domates, kıyılmış sarmısak ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Domates kabukları yumuşayınca, kabukları tavadan çıkarın. Çatalla ezip sos kıvamına getirin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın ve sosu başka bir kaba aktarın. Biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Ayrı bir kapta ceviz, sarmısak ve maydanozu karıştırın. Hazırladığınız harcı bifteklerin içine koyup rulo şeklinde sarın. Açılmasını önlemek için, iple bağlayın ya da kürdanla tutturun. Sosu pişirdiğiniz tavaya, 3 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. Biftekleri ve biberi tavaya alıp kızartın. Üzerine domates sosu ve sıcak suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirip, ocaktan alın.

Yorum Gönder

 
Top