0

Kuzu Şiş Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Izgara Tarifleri
Malzemeler- Yarım Demet Dere Otu 
- Yarım Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 750 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti 
- 1 Demet Maydanoz 
- 2 Diş Sarımsak 
- 1 Demet Taze Soğan 
- Kararında Defne Yaprağı, TuzHazırlanışıSoğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Üzerine ezilmiş sarmısakları, tuz ve karabiberi de ilave edip etlere ekleyin. Bu şekilde buzdolabında 2 saat dinlendirin. Büyük boy çöp şişlere bir parça et ve bir adet defne yaprağı olacak şekilde 6-7 adet dizin. Etleri ızgaraya koyarak arkalı önlü kızartın. Diğer taraftan taze soğan, dereotu ve maydanozu ince kıyıp karıştırdıktan sonra geniş bir servis tabağına alın. Pişen şişleri yeşilliklerin üzerine koyarak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top