0


Elbasan Tava Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 60 dk
Pişirme : 15 dk
Malzemeler- 2 Adet Kuru Soğan 
- 750 Gr Kuzu Eti 
- 1 Yemek kaşığı Salça 
- 2 Diş Sarımsak 
- 4 Su bardağı Su 
- 100 Gr Tereyağı 
- Kararında Karabiber, Kekik, TuzSosu İçin- 100 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri 
- 1 Litre Süt 
- 50 Gr Tereyağı 
- 1 Su bardağı Un 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında TuzHazırlanışıEtleri 1 L suda 50 gr tereyağıyla birlikte, 1 saat haşlayın. Soğuduktan sonra etleri sudan alın ve lif lif ayırın. 50 gr tereyağını tencerede kızdırın, ince kıyılmış soğanları kavurun, et, tuz, karabiber, kekik,salça ve doğranmış sarımsağı ilave ettikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alarak porsiyonluk öbekler halinde tepsiye koyun. Sos için yağ, un ve tuzu birlikte 5 dakika kavurun, üzerine soğuk sütü ve yumurtayı ekleyin iyice karıştırarak pişirin. Öbeklerin üzerine sosu dökerek ve kaşar peyniri serpiştirerek, önceden ısınmış 180 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top