0

Tavuk Graten Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 10 Adet Arpacık Soğan 
- 100 Gr Bezelye 
- 1 Adet Havuç 
- 4 Adet Patates 
- 4 Diş Sarımsak 
- 1 Adet Tavuk Göğsü 
- Kararında Karabiber, TuzSosu İçin- 100 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 2 Su bardağı Süt 
- 2 Çorba Kaşığı Un 
- 1 Adet Yumurta 
HazırlanışıTavuk göğsünü birkaç su yıkayarak bir tencereye yerleştirelim. İçine soyulmuş havucu, patatesleri, arpacık soğanları, sarımsakları, bezelyeleri, etlerin ve sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak suyu, tuzu ve limon suyunu ekleyip ağır ateşte, etler ve sebzeler yumuşayana dek haşlayalım. Eti kemiklerinden ayırıp iri parçalar halinde doğrayalım. Sebzeleri delikli kepçe ile tencereden alalım. Havucu ve patatesleri kuşbaşı iriliğinde doğrayarak bir kaba alalım. İçine bezelyeleri, arpacık soğanları, tavuk etlerini, sarımsakları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Sebzeli harcı margarinle yağlayıp, hafifçe un serpilmiş fırın kabına yayalım. Bir tavaya sıvı yağı alıp, unu hafifçe sararana dek sürekli karıştırıp kavuralım. Karıştırmaya ara vermeden, sütü ve tuzu ekleyerek sos koyulaşana dek pişirip ateşten alalım. Sos iyice ılıdığında içine çırpılmış yumurtayı ve kaşar rendesini karıştırarak tavuklu harcın üzerine yayalım. 200°\'de ısıtılmış fırında sosun üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirerek dilimleyip servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top