0
Balıkesir'in yöresel tatlarından Ciğer Sarma tarifi, Mutfağım programından...
Malzemeler:
1 bütün kuzu ciğeri
3 su bardağı pirinç
2 gömlek (kuzunun karın zarı)
4,5 su bardağı su
50 gram kuşüzümü
50 gram dolmalık fıstık
Yeni bahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı:
Pirinç 10 dakika ıslatılır. Islanmış pirinçler süzülüp kavrulur. İçine biraz sote edilen ciğerler ilave edilir. Kuşüzümü, dolmalık fıstık, yeni bahar, karabiber ve tuz eklenip karıştırılır. Daha sonra su ilave edip pişirilir ve demlenmeye bırakılır. Sıcak suda bekletilen kuzu gömleği kesilir. Demlenen harç kuzu gömleklerinin içine yayılıp bohça şeklinde kapatılıp kapatılan yüz alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yoğurt ve yumurta karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.


Resim tarif kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim/

Yorum Gönder

 
Top