0

Meftune Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 3 Adet Biber 
- 3 Adet Domates 
- 2 Yemek kaşığı Domates Salçası 
- 1 Kg Kuzu Eti 
- 2 Adet Patlıcan 
- 4 Diş Sarımsak 
- Yarım Su bardağı Sıvı Yağ 
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Sumak, Toz Et BulyonHazırlanışıSarımsakları ince ince doğrayın. Tencerede yağı kızdırın ve sarımsakları atarak karıştırın. Eti tencereye alın ve karıştırmaya devam edin. Salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. Biberleri doğrayın ve yemeğe ekleyin. Patlıcanları ve domatesleri küp küp doğrayın. Domatesleri tencereye atarak karıştırın. Tuz, toz et bulyon, pul biber ekleyerek karıştırın. Ardından patlıcanları tencereye atın ve karıştırın. Yaklaşık 10 dakika daha piştikten sonra yemeğimiz servise hazır.

Yorum Gönder

 
Top