0

Marul Yemeği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 200 Gr Dana Kıyma 
- 1 Demet Dere Otu 
- 3 Adet Domates 
- 1 Tatlı kaşığı Domates Salçası 
- 1 Adet Marul 
- 1 Demet Taze Soğan 
- 20 Gr Tereyağı 
- Kararında TuzHazırlanışıSoğanı temizleyip çok ince kıyın. Domatesleri soyup ince zar şeklinde doğrayın. Marulu yıkayıp doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip 4- 5 dakika kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Marul ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte marullar sararıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve dereotunu ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın. İsteğe göre taze soğan ve marul yapraklarıyla birlikte servis edebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top