0

Bezelyeli Kuzu Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Pişirme : 50 dk
Malzemeler- 15 Adet Arpacık Soğan 
- 2 Su bardağı Bezelye 
- 3 Adet Havuç 
- 1 Adet Kereviz 
- 2 Adet Kesme Şeker 
- 1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti 
- 1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında Karabiber, Kekik, Sıcak Su, TuzHazırlanışıTereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine eti ve arpacık soğanları ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak, et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine arzunuza göre doğranmış havucu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Bezelye, kesmeşeker ve tuzu tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 40 dakika pişirin. Küçük küpler halinde doğranmış kerevizi üzerine ilave edin. 5 dakika sonra 1 çorba kaşığı suyla açtığınız mısır nişastasını yavaşça yemeğe ekleyin. En son kekiği katın ve 10 dakika daha pişirip, kekik ekleyerek ocaktan alın.

Yorum Gönder

 
Top