0
Malzemeler
  • 1 demet karalahana
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 3 çorba kaşığı mısır yarması
  • 3 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz , kırmızı pul biber
Yapılışı
  • Önce karalahanayı incecik doğrayın.
  • Bir tencere içerisinde üzerine su koyarak haşlayın.
  • Ayrı bir tencereyi ocağın üzerine alıp kabuğu soyulmuş ince doğranmış kuru soğanı, sarımsağı ve tereyağını, sıvı yağ ile kavurun.
  • Mısır ununu, domates salçasını ve biber salçasını ilave edip bir-iki kez çevirdikten sonra üzerine soğuk su ekleyin.
  • Barbunya ve yarma mısırı da koyup kaynamaya bırakın.
  • Haşlanmış olan karalahanayı çorba tenceresinin içerisine alıp mısırlar pişinceye kadar kaynatmaya devam edin.
  • Suyunu ve tuzunu istediğiniz ölçülerde ayarladıktan sonra pul biberi de ekleyerek çorbaya hafif bir acılık katabilirsiniz.
  • uzmantv

Yorum Gönder

 
Top