0

Ekşili Yuvarlama Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 
- 2 Su bardağı Bulgur 
- 3 Su bardağı Haşlanmış Nohut 
- 300 Gr Kuzu Eti 
- 1 Tutam Taze Nane 
- 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, Nar Ekşisi, TuzHazırlanışı300 gr. Kuzu etini bir gün önce ıslattığımız nohut ile kaynatın. Ayrı bir kapta bulguru tuz ve pul biber ile harmanlayın. Üzerine suyu ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra minik köfteler hazırlayın. Ayrı bir tencerede sıcak suyun içerisine atarak haşlayın. Tencereye salçayı ekleyin. Tuz, karabiber ve nar ekşisi ekleyerek karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın. Pişen köfteleri tencereden alarak et ve nohutun bulunduğu tencereye ilave edin. Eriyen tereyağa nane ekleyin ve karıştırın. Nanelerin yanmamasına dikkat edin, karışımı yemeğe ekleyin. Yaklaşık 10 dakika piştikten sonra yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.

Yorum Gönder

 
Top