0

Meşhur Manisa Kebabı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Ege Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Krep İçin- Çeyrek Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 2 Su bardağı Süt 
- 2 Su bardağı Un 
- 3 Adet Yumurta 
- Kararında TuzKebabı İçin- 100 Gr Haşlanmış Bezelye 
- Yarım Kg Haşlanmış Mantar 
- 1 Adet Havuç 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 250 Gr Kuşbaşı 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, Kekik, TuzÜzeri İçin- 6 Adet Biber 
- 2 Adet Domates 
HazırlanışıTencereye sıvı yağı alıp etleri ekleyelim, suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Piyaz doğranmış soğanları ve yuvarlak dilimlenmiş havucu ekleyerek 2-3 dk. daha kavuralım. Tuzu, karabiberi, etlerin ve sebzelerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak suyu ekleyerek, ağır ateşte, etler yumuşayana dek pişirelim. Haşlanmış bezelyeleri ve mantarları ekleyip ateşten alalım. Bu arada krebi hazırlayalım. Bir kapta yumurtaları, unu, sütü, sıvı yağı, tuzu mikserle çırpalım. Teflon bir tavayı hafifçe yağlayarak krep hamurundan bir kepçe boşaltalım. Krepleri arkalı önlü pişirelim. Bir krebi bir tatlı kâsesinin iç kısmına oturtup kenarlarını dışarı taşıralım. Kebaptan bir kepçe kadar delikli kepçe ile alıp, krebin iç kısmına boşaltalım. Krebin kenarlarını kebabın üzerine çevirerek kapatalım. Kaseyi ters çevirip fırın kabına çıkaralım. Krep bohçalarının üzerine domates ve sivri biber dilimleri yerleştirip üzerlerine birer kürdan batıralım. Krep bohçalarım 200° de ısıtılmış fırında 10 dk. pişirip servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top