0
Çok önce paylaştığım bir tarif. Arada kaybolmasın diye tekrar paylaşıyorum. Afiyet olsun!





Çırpılmış tofu (tofu scramble)

1  adet sogan, ince dogranmis
1 adet havuc, rendelenmis veya ufak dogranmis
1 adet kirmizi biber, ince dogranmis
2-3 dis sarimsak, ufak dogranmis
Baharatlar: 1 cay kasigi zerdecal (hint safrani diye de gecer), 1 cay kasigi kekik, ½ cay kasigi kimyon, ½ cay kasigi kirmizi toz biber
1 paket (250 g) tofu
Birkac damla su
Nutritional yeast
¼ limonun suyu
Bir avuc iri dogranmis ispanak veya maydanoz (istege bagli)
Tatlandirmak icin tuz
Sivi yag

Once soganlari yagda kavurmaya baslayin ve bir-iki dakika icinde havuc ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin, soganlar saydamalassin. Sarimsaklari da ekleyip tavada birkac defa cevirin, baharat karisimini ekleyip yine birkac defa cevirin. Bu arada karisim tavaya yapismaya baslarsa birkac damla su ekleyip herseyi tavadan siyirin. Tofuyu elinizde sikip ufalayarak tavaya ekleyin. Bu asamadaki pisirme sureniz tofunuzun su miktarina gore degisecektir. Eger benim bu yazida bahsettigim tofuyu kullandiysaniz birkac dakika yeterli olur. Ispanagi veya maydanozu bu asamada ekleyebilirsiniz. Atesten indirmeden once, eger kullaniyorsaniz nutritional yeast ekleyin, ve ceyrek limonun suyunu karisimin uzerine sikip karisimi harmanlayin. Afiyet olsun!

Yorum Gönder

 
Top