0

Etli Fahita ( Fajita ) Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 10 dk
Pişirme : 40 dk

Malzemeler- Yarım Kg Biftek 
- 2 Adet Dolmalık Yeşil Biber 
- 2 Adet Kırmızı Biber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 2 Paket Lavaş 
- 1 Tutam Maydanoz 
- 5 Diş Sarımsak 
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, Kekik, Kırmızı Pul Biber, TuzHazırlanışıBiftekleri ince şeritler halinde doğrayalım. Kabukları soyulmuş soğan ve sarımsakları, çekirdekleri çıkarılmış biberleri dilimleyelim. Yağımızı tavaya koyup soğan, sarımsak ve biberleri kavurduktan sonra tabağa alalım. Tavaya biraz yağ ilave edip etleri yüksek ateşte suyunu çekip hafif kızarıncaya kadar kavuralım. Hazırladığımız biber, soğan karışımı ile birlikte tuz ve diğer baharatları da etlerin üzerine ilave ettikten sonra I -2 dakika daha pişirelim. Maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan indirelim. Lavaş ekmeklerini uygun büyüklükte parçalara ayırıp içlerine etli-biberli karışım ve isteğe bağlı olarak sitemizde bulunan avokado salatasından koyup dürüm şeklinde sarıp servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top