0

Kolay İçli Köfte Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- Yarım Su bardağı Ceviz Çekilmiş 
- 2 Adet Haşlanmış Patates 
- 1 Su bardağı İnce Bulgur 
- 150 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Tatlı kaşığı Salça 
- 1 Su bardağı Sıcak Su 
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 1 Adet Yumurta 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıSoğanı yemeklik doğrayıp, tereyağında biraz çeviriyoruz. Kıymayı ekliyoruz ve suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Tuz, karabiber ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. (Cevizi, ağıza gelecek dirilikte olması için bıçakla kıyıyoruz) (Ben cevizle birlikte biraz da kıyılmış antepfıstığı ekledim) Bulguru ayıklayıp, yoğuracağımız kabın içine koyuyoruz. Üzerine kaynar su ekleyip bir kapakla kapatıyoruz ve 10 dakika kadar kabarmasını bekliyoruz. Patates, yumurta, tuz ve salçayı ekleyip iyice yoğuruyoruz. Kalıbı sıvıyağ ile yağlıyoruz. Yoğurduğumuz bulgurdan küçük parçalar koparıyoruz. Kalıbın içine koyup, parmağımızı suya batırarak inceltip, içine kıymalı harçtan koyuyoruz. Daha küçük bir parça koparıp, yine elimizi ıslatarak kapak yapıyoruz ve üzerini kapatıp, kenarları iyice birleştiriyoruz. 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar(yaklaşık 30 dakika) pişiriyoruz. Kalıptan dikkatlice çıkarıp, servis yapıyoruz.

Yorum Gönder

 
Top