0

Topalak Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk

Malzemeler- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Haşlanmış Nohut 
- 1 Çay bardağı İnce Bulgur 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Çeyrek Adet Limon 
- 1 Çorba Kaşığı Salça 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 1 Çorba Kaşığı Un 
- 250 Gr Yağsız Dana Kıyma 
- 1 Adet Yumurta Akı 
- Kararında Karabiber, Kimyon, Su, TuzHazırlanışıBir kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu, baharatları, unu, yumurta akını alıp iyice yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım. Köfteleri hafifçe un serpilmiş bir tepsiye alalım. Sağa sola sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayalım. Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğam ekleyerek pembeleşene dek kavurup salçayı ekleyelim. 1 dk. daha kavurarak suyu ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Çorbanın suyu kaynadığında içine haşlanmış nohutları ve köfteleri ekleyelim. Çorbayı ağır ateşte köfteler yumuşayana dek pişirerek üzerine limon suyu gezdirip servis yapalım

Yorum Gönder

 
Top